metromode.nl

"Met MetroMode, altijd een stap vooruit in stijl en trends!"

Home » De komende fashion trends van dit jaar

De komende fashion trends van dit jaar

We zitten nog midden in de zomer. Maar we kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het bekijken van de komende trends. Want wat ga jij de komende herfst en winter dragen? Je wilt er natuurlijk wel op tijd bij zijn. Want of je nu gaat voor tops en shirts dames of dames t-shirts. Je wilt natuurlijk wel iets dragen, waar jij ten eerste je fijn bij voelt, maar als het ook nog beetje in de mode is is dat natuurlijk ook fijn. 

Najaarstrends van 2023: chic en sexy

Mogen buikkettingen nog? Wordt glitter nog goed gerekend als kleur? En zakt de low rise nog lager? Als het op kleding en persoonlijke stijl aankomt, blijft het devies te allen tijde: doe vooral lekker je ding. Maar wil je je kleden naar de trends en meer bij de tijds- en stijlgeest passen dan is een duik in de modetrends voor Herfst/Winter 2023 wel zo handig. Om bovenstaande vragen daarom te beantwoorden: neen. Volgens de ontwerpers verruilen we opvallend sexy en uitbundig voor rust, subtiliteit en kleding die je daadwerkelijk wil dragen.

Niet dat we nu als grijze muizen de deur uit moeten, integendeel. Sexy wordt elegant en überchic, we gaan van excentriek naar ingetogen, maar zeker niet saai en in plaats van superkort en ultrahoog bewegen we naar meer draagbare kleding. Hoe vertaalt dat zich dan precies in het straatbeeld dit najaar? Leggen we je uit, in elf modetrends voor Herfst/Winter van 2023.

Alledaags chic

Als je de drie kernwoorden van het Herfst/Winter 2023-seizoen moet vatten, dan komen die samen in de trend van 'Alledaags chic': draagbare klassiekers zoals het wit overhemd of T-shirt, een goeie blazer en tijdloze jeans. Een statement-tas of opvallende zonnebril tilt die look net naar een hoger niveau.

Verhuld van top tot teen

Jassen slepen over de vloer, sjaals en poncho's bedekken het gehele bovenlijf en broeken verhullen de schoenen. Deze winter kan het niet bedekter. Maak een kleurstatement en ga gehuld in één tint, camel is ook altijd een goede keuze. Of speel met texturen en combineer een lange leren jas met een grote wollen sjaal, een kasjmieren coltrui en een wide jeans tot op de grond.

Niemand heeft de broek aan

Inspireerde Kendall de designers dit seizoen of waren het juist ontwerpers als Miuccia Prada voor Miu Miu die Kendall hun trend van komend najaar influisterden? Hoe dan ook, deze winter ga jij zonder klagen broekloos de deur uit, doe je een Ariana door een bikershort onder je immense hoodie te verstoppen of behoren jouw panty's voortaan tot de categorie broeken. Misschien even een ijsbad nemen voordat je je aan deze trend waagt, want stalen zenuwen en een flinke ademhalingstechniek zijn wel een must voor deze frisse trend. 

Janneke

Back to top